header nieuws

Op 20 september 2018 heeft de open avond plaats gevonden van de nieuwe proeflocatie van NovaCropControl. Deze was voornamelijk gericht op telers, adviseurs en toeleveranciers in de aardbeien teelt.

Sinds dit voorjaar beschikken we bij NovaCropControl over een eigen testlocatie waar we onderzoek kunnen uitvoeren naar het effect van verschillende bemestingsstrategieën op de groei en ontwikkeling van verschillende soorten gewassen. Er bestaat de mogelijkheid om in totaal 30 verschillende voedingsoplossingen mee te geven in 3 herhalingen. Dit jaar zijn er al meerdere proeven afgerond, onder andere in aardbei en tomaat.

Op deze avond waren ongeveer 35 personen afgekomen. In kleine groepjes van 4 tot 8 personen is iedereen rondgeleid door de proeflocatie. Er is uitgelegd wat de mogelijkheden zijn en wat er op het moment uitgevoerd wordt. In totaal zijn er 90 veldjes beschikbaar die ieder een eigen bemestingsstrategie kunnen krijgen. Tevens kan van ieder veldje gescheiden het drainwater worden opgevangen.

De bezoekers waren te spreken over de nieuwe proeflocatie, met de vele mogelijkheden op het gebied van bemestingsstrategieën, verschillende soorten gewassen en het mee doseren van biologische middelen.

< Terug naar het overzicht