Skip to main content

logo

header monstername

Werkwijze

Bestellen etiketten

Wij werken met een bundelsysteem; d.w.z. u koopt vooraf een bundel met monsters bij ons. Deze bundel wordt na aankoop in één keer gefactureerd. Hierdoor blijven onze administratiekosten laag, zodat we korting kunnen geven bij afname van grotere aantallen. De bundels kunnen in elke gewenste grootte worden aangeschaft. Het uiteindelijke aantal monsters bepaald in welke prijsstaffel de bundel valt. De prijzen zijn per monster; dus per jong bladmonster, per oud bladmonster of per watermonster en is exclusief BTW en eventuele advieskosten. Bij aanschaf van een bundel worden er etiketten met unieke barcodes opgestuurd, één etiket is gelijk aan één analyse. Tevens wordt er monstermateriaal opgestuurd bij de bestelling (zakjes, flesjes en enveloppen), hiervoor brengen wij € 0,50 per monster in rekening. Voor het verzenden van deze monstermaterialen hanteren wij buiten Nederland een verzendtarief. De etiketten zijn geldig tot 1 jaar na de aanschafdatum.

Etiketten waarop de locatie, teelt, gewas en plantdeel voorbedrukt zijn zijn het meest praktisch, dit geldt ook voor de watermonsters. Dit brengt de volgende voordelen met zich mee:

- De etiketten hoeven niet ter plekke ingevuld te worden tijdens het bemonsteren.
- Wanneer de etiketten zelf beschreven worden is het voor onze medewerkers soms moeilijk te lezen wat er op staat waardoor leesfouten kunnen ontstaan met onjuiste rapporten als gevolg.
- Dezelfde locatie en teelt hebben altijd dezelfde benaming waardoor het analyserapporten en grafieken in Bemesting-Online duidelijker worden
- Er kan een beter advies gegeven worden op de ingestuurde monsters.
- Het bestellen van voorbedrukte etiketten kan bijdragen aan een gestructureerd bemonsteringsschema voor uw teelt.  

U kunt bestellen door het Excel-format in te vullen en op te sturen naar info@novacropcontrol.nl. Voor de prijslijst of andere vragen kan er contact met ons opgenomen worden middels een telefoontje, mail of het contact formulier.

 

Handleidingen

Om tot betrouwbare resultaten te komen is het belangrijk om de monsters op de goede manier te nemen. Houdt u bij de monstername rekening met de volgende zaken:

  • Het gewas moet op volle bladspanning staan, bemonster voor 09:00 uur
  • Het gewas moet droog zijn
  • Jong en oud blad moet apart worden bemonster
  • Voor de meeste gewassen bestaat een representatief monster uit 30 bladeren, raadpleeg eventueel de specifieke handleiding voor uw gewas of neem contact met ons op.

Voor een aantal gewassen hebben wij specifieke handleidingen beschikbaar. U kunt deze hieronder vinden.
Zit het gewas wat u zoekt er niet tussen, neem dan contact met ons op. 
Voor het bemonsteren van water adviseren we om eerst onze handleiding voor watermonsters te lezen.

 

Algemeen         Komkommer                                     
Aardappel   • Koolrabi
Aardbei   Lelie
Amaryllis    Maïs
Asperge    Paprika
Bieten    Peen
• Blauwe bes    Phalaenopsis
• Boon    Prei
• Chrysant    Rode bes
Framboos  Sla
Gras en gras-klaver    Tomaat
Hardfruit    Tulp
Kers      Ui
Gerbera    

Verzend informatie

Versturen van de monsters per post kan door gebruik te maken van een envelop of doosje. Bij het bestellen van een bundel met etiketten biedt NovaCropControl enveloppen aan met het postbus adres er op. Van belang is dat alle monsters in 1 envelop verstuurd worden. Het kan zijn dat 2 verschillende pakketten die op hetzelfde moment verstuurd zijn, niet op hetzelfde moment bezorgd worden. Passen de monsters niet allemaal in één envelop? Dan wordt aangeraden om een doosje te gebruiken. Ook deze kunnen naar de postbus verstuurd worden.
Het is aan te bevelen om het pakket niet te versturen met postzegels maar met een verzendlabel die te verkrijgen is bij een PostNL punt of via de site van PostNL. Op deze manier kan het pakket gevolgd worden middels de track & trace code.

Onze postbus wordt elke ochtend geleegd en rond 8.00u afgeleverd bij NovaCropControl. Deze monsters worden op dezelfde dag nog geanalyseerd.

Let op! Het postbus adres geldt alleen voor pakketten die verstuurd worden met PostNL. Wanneer monsters verstuurd worden met TNT, DHL of een andere partij dan is de kans groot dat het pakket niet vóór 9.00u wordt afgeleverd en niet dezelfde dag nog in behandeling genomen kan worden.

NovaCropControl biedt ook een ophaalservice aan voor klanten in tuinbouwconcentratiegebieden. Op vaste interval worden de monsters dan opgehaald op de gewenste locatie. Informeer naar de mogelijkheden door contact met ons op te nemen.

Ons postbusadres is:   
NovaCropControl
Postbus 2218
5001 CE Tilburg

Monsters versturen vanuit het buitenland, versturen met een andere partij dan PostNL of monsters persoonlijk af geven? Gebruik dan het onderstaand adres:
NovaCropControl
Nijverheidsweg 30
5061 KL Oisterwijk

Facturatie

Heeft u vragen of opmerkingen over een factuur neem dan contact met ons op door te bellen naar 013-5902864 of mail naar office@novacropcontrol.nl